logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

4 Strony<1234>
LIDL?
Gość
#22 Wysłane : 5 lutego 2012 09:29:02(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
Nie ważne skąd pochodzi, ale i tak są w niej Polskie produkty.;p

tak to jest jak człowiek zamiast w szkole, opiera swoją wiedzę na reklamach.
nawet gdyby były z Polski to i tak zyski w Polsce nie zostaną.
Gość
#23 Wysłane : 5 lutego 2012 10:40:08(UTC)

A co mnie to obchodzi! Czy zostana w Polsce zyski czy w Afryce i tak ich nie zobaczysz ani Ty ani ja! Mnie produkt i cena obchodzi a nie to co potem z pieniedzmi robia!
Gość
#24 Wysłane : 5 lutego 2012 17:39:59(UTC)

czyli jednak do szkoły.
Gość
#25 Wysłane : 7 lutego 2012 22:17:18(UTC)

Nie wiem, dlaczego tak dużo o Biedronce, jak wątek jest o LIDL. Te wszystkie porównania produktów między LiDL i Biedronka są bez sensu. Na kazdym produkcie jest skład tego produktu i ani LIDL, ani Biedronka, ani SPAR, ani PSS SPOŁEM, ani TESCO, ani INTER MARCHE nie oszukuje klientów. Wystarczy poczytać na opakowaniach, co się kupuje. Konserwy - tzw. tłuszczowe - mają - rzeczywiście zróżnicowany skład. Jeżeli się poczyta na tych konserwach - to zauważy się bezwględną prawidłowość: im niższa cena, tym mniej mięsa w tych konserwach. Czyli mniej cukru w cukrze. W LIDL obecnie jest produkt bardzo dobrej jakości, w bardzo dobrej cenie, który ma odpowiednio dużo mięsa prawdziwego - nazywa się ARGUS. Warto spróbować, nie tylko narzekać. Towary kupuje się wg własnego, przemyślanego wyboru, a nie po cenie na półkach. Im niższa półka, tym nizsza cena.
Gość
#27 Wysłane : 8 lutego 2012 00:07:50(UTC)

a szczerze to mnie to nie interesuje czyj jest sklep czy niemiecki czy portugalski czy jakiś chiński... wiem jedno parówki,konserwy (mają więcej mięsa niż w normalnych sklepach w tej samej grupie cenowej) i parę innych rzeczy kupuję w lidlu, a mleko, chleb i świeczki zapachowe w biedronce. warzyw i owoców przeważnie nie kupuje w takich sklepach tylko jadę do innego bo są bardziej świeże niż lidlu czy biedronce.
ludzie zawsze trzeba patrzeć na skład i producenta, a jak nie możecie się zdecydować to raz dla przykładu kupić te same produktu w różnych sklepach i samemu porównać choćby pod względem wyglądu i smaku.
Niktważny
#27 Wysłane : 17 grudnia 2013 14:20:35(UTC)
Ranga: Advanced Member

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
http://wgospodarce.pl/in...sci-przeciwko-wyzyskowi

A jak z warunkami pracy w brzeskich hipermarketach? Lokalni działacze związkowi oraz polityczni wszelkich barw i odcieni interesują się tymi sprawami? Może mają ważniejsze sprawy na głowie np; pod kogo się "podpiąć" w przyszłym roku itp., ale oficjalnie wszyscy zawsze "z ludem i dla ludu".
Gość
#29 Wysłane : 17 grudnia 2013 18:06:44(UTC)

Po pierwsze to każdy ustala warunki osobno, jak sie ktos zgodzil to jego problem. Poza tym uwazam, ze w takich sieciowkach i tak maja lepiej anizeli gdzies po kioskach czy wiejskich delikatesach u prywaciarza. Zwiazki wygonic.
Gość
#30 Wysłane : 3 lutego 2014 20:37:23(UTC)

"Władze NSZZ "Solidarność" wezwały swych członków i wszystkich klientów, by w lutym nie kupowali w sklepach Lidl, ponieważ władze sieci dyscyplinarnie zwolniły z pracy szefów związku w tej firmie. Przedstawiciele Lidla uważają, że zwolnienie to było słuszne".

Nareszcie znalazła się firma, która pogoniła tych darmozjadów związkowych !!!!. Komunizm się skończył w 1989 r !!! Koniec ochrony dla nierobów.
Ja osobiście wraz z rodziną deklaruję, ze w związku z takim zachowaniem zarządu Lidla podwoję swoje wydatki na zakupy w Lidlu a może i potroję bo tak nie znoszę związkowców, szczególnie z solidarności.
Brawo Lidl !!! Czas na kolejne firmy !!!
Gość
#33 Wysłane : 3 lutego 2014 21:11:42(UTC)

Zwolnili związkowca? Dziwne, przecież związkowiec jest jak zaskroniec- cały rok pod ochroną.
antur
#31 Wysłane : 3 lutego 2014 21:30:04(UTC)
antur

Ranga: Advanced Member

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu

Nareszcie znalazła się firma, która pogoniła tych darmozjadów związkowych !!!!. Komunizm się skończył w 1989 r !!! Koniec ochrony dla nierobów.

No proszę - prawdziwy Europejczyk się znalazł, wnikliwy socjolog społeczny i w ogóle geniusz intelektu!

Dzięki takim "tęgim umysłom" ukształtowanym przez Gazetę Wyborczą i TVN jeszcze z 50 lat będziemy bantustanem Europy.
Gratuluję potęgi umysłu, zdolności analitycznych i ogromu wiedzy socjologiczno-politycznej!
Gość
#34 Wysłane : 3 lutego 2014 21:38:26(UTC)

Brawa dla LIDLa, zaraz idę tam na zakupy. Za tępienie największego wrzoda naszej gospodarki jak największe gratulacje! Związki zawodowe to najgorsza gangrena jaka trawi nasza gospodarkę, efekt uboczny przemian. Może i są potrzebne, ale małe i działające. Molochy typu Solidarność czy OPZZ to szkodniki dbające o ciepłe posadki swoich przewodniczących. Dla nich nie liczy się pracownik czy przetrwanie firmy - wycyckać jak najwięcej dla siebie.
U mnie w pracy tez siedzi taki leser związkowy i ... poza paczkami świątecznymi jakoś nie widaC innej inwencji. Ta cała S to nam się udała, oj udała. Dlatego niech sobie lesery same radzą, Już oni nas wmanewrowali w latach 90-tych, oj wmanewrowali.
Wyobraźcie sobie taka sytuację: Pojawia się u Was w domu bandyta, który zajmuje jeden z Waszych pokoi, mieszka, żre za Wasze pieniądze a na dodatek rozkazuje sobie wypłacać sowita pensję miesięczną. Próbujecie go usunąć więc on dzwoni na policję. Policja wkracza, wręcza Wam ogromne mandaty i poucza, że jeżeli jeszcze raz spróbujecie go usunąć - zgnijecie w więzieniu!
Niemożliwe? To przecież zarząd związku zawodowego w normalnym wegetującym jeszcze przedsiębiorstwie.
Gość
#34 Wysłane : 4 lutego 2014 08:16:18(UTC)

Tak, podpisuję się pod tym by przykrócić tych związkowców i ich przywileje. Oni już dawno odeszli od konstruktywnej obrony pracowników oraz dbaniu o zakład, który daje im zatrudnienie. Są w zakładzie pracy tylko wrzodem na .....wiadomo czym. Mają w gdzieś że jakaś firma w wyniku ich działań może paść. Ciekaw jestem czy wtedy wezmą na swoje utrzymanie pracowników.
Chcą byśmy bojkotowali sklep jeszcze przed prawomocnym wyrokiem sądowym ? No chyba im się w głowach przewróciło od nadmiaru szczęścia. A niby z jakiej donicy ja mam wiedzieć czy czasem Lidl nie ma właśnie racji ? Bo tak powiedziały związki, które są stroną w tym sporze ? Niech spadają na drzewo. Idę na zakupy do Lidla.
Gość
#35 Wysłane : 4 lutego 2014 08:33:04(UTC)

Dodam jeszcze że te wasze małe sklepiki nie spełniają żadnych ale to żadnych norm sanitarnych i 90% tak czy tak powinno być bezwzględnie zamkniętych przez sanepid.

Tylko markety i wielkie sklepy dużych sieci handlowych.
Uważam że w Brzesku bezwzglednie powinno jeszcze być TESCO i CASTORAMA.
Gość
#36 Wysłane : 4 lutego 2014 10:10:23(UTC)

Dodam jeszcze że te wasze małe sklepiki nie spełniają żadnych ale to żadnych norm sanitarnych i 90% tak czy tak powinno być bezwzględnie zamkniętych przez sanepid.

Tylko markety i wielkie sklepy dużych sieci handlowych.
Uważam że w Brzesku bezwzglednie powinno jeszcze być TESCO i CASTORAMA.

Podpisuję się pod tym obiema rękami!!!!!!!!!!!!

Zwłaszcza całodobowe Tesco jest potrzebne od zaraz w Brzesku!!!!!!!!!!!!!!
Gość
#37 Wysłane : 4 lutego 2014 10:36:45(UTC)

Podpisuję się pod tym obiema rękami!!!!!!!!!!!!

Zwłaszcza całodobowe Tesco jest potrzebne od zaraz w Brzesku!!!!!!!!!!!!!!

Całodobówka to genialny pomysł. Mam nadzieje że taka w Brzesku się otworzy i to najlepiej TESCO.
Gość
#38 Wysłane : 4 lutego 2014 19:57:20(UTC)

(...)
Gość
#39 Wysłane : 4 lutego 2014 20:19:10(UTC)

(...)

Każdy człowiek dąży do podniesienia komfortu życia. Jedni emigrują za granicę w poszukiwaniu dobrobytu, inni, zagonieni, potrzebują po prostu zrobić codzienne zakupy w dużym wygodnym sklepie i to o dowolnej porze. Zamiast obrażać ludzi pracujących cały dzień, spróbuj sam zrezygnować np. z wygody posiadania komputera z internetem, bo przecież wiadomości możesz przeczytać w gazetach, a ich wydawcy też muszą z czegoś żyć!
Gość
#40 Wysłane : 5 lutego 2014 16:58:55(UTC)

Ludzie jakie wy pierdoły tu piszecie a wpis 35,36,37 czy wy wiecie jaka jest rzywnośc w marketach
Gość
#43 Wysłane : 5 lutego 2014 18:56:53(UTC)

Ja pracuję w jednym supermarkecie w Brzesku. Rzeczywistość taka: kierownik zarabia i tyranizuje pracowników za 1200 netto. Jak się upomnisz o swoje prawa to wylotka. Właściciele wywożą notorycznie towar nie płacąc za niego. Ktoś z pracowników zje sucha bułkę,batona albo zepsutego banana to grzebią po szafkach i śmieciach i wielki złodziej.....z biedy którą mamy. Proszę o normalną pracę bez znajomości już 3 lata. Muszę z czegoś źyć dobrze, że nie nam rodziny nie mam wyboru.
Mariusz
#44 Wysłane : 6 lutego 2014 22:16:12(UTC)
mario32800

Ranga: Newbie

Nikt i nic bardziej nie szkodzi pracownikom jak związki zawodowe. Banda pasożytów przeszkadzająca ludziom pracować. Niech Lidl będzie przykładem dla innych firm jak należy gonić takich nierobów!
Ja też się solidaryzuję z Lidlem i od dzisiaj tylko tam będę kupował. Pozdrawiam wszystkich prawdziwych prawicowców.
4 Strony<1234>
Skok do forum