logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

5 Strony<12345>
wychowankowie DD Jasień
Gość
#46 Wysłane : 8 listopada 2012 08:43:25(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
"Róbta co chceta". Życzę powodzenia, ale sukcesów nie wróżę :(

Wzajemnie!!! Ci co osiągają same sukcesy naprawdę muszą być "idealni" w każdej kwestii albo nie mają właściwego wglądu w siebie i w to co dzieje się pod ich własnym nosem, a ciągle interesują się cudzą pracą i ocenianiem innych!!!BigGrin. Zacznijcie od siebie!!! Najwięcej w danej kwestii maja do powiedzenia Ci, co w temacie się nie znają!!!Puste gadanie jest mało przekonujące!!! Tylko pozazdrościć takiej samooceny i życzyć dalszych sukcesów w każdej dziedzinie życia!!!BigGrin Wielką sztuką jest umieć przyznać się do własnych błędów i słabości!!! Nie wszyscy jednak to potrafią, dlatego gustują w ocenianiu innych!!!

Pozdrawiam!!!
Gość
#45 Wysłane : 8 listopada 2012 08:50:50(UTC)

"Róbta co chceta". Życzę powodzenia, ale sukcesów nie wróżę :(

P.S. Ja jestem osoba wierzącą wiec w przepowiednie wróżek nie wierze!!! Proszę sobie lepiej powróżyć, może ujawnia się kolejne sukcesy, których serdecznie życzę!!!
Gość
#47 Wysłane : 8 listopada 2012 09:12:33(UTC)

Polak zawsze wali w piersi cudze ,a nie swoje mówiąc moja wina ,moja wina ,oraz
widzi źdźbło w oku bliźniego ,a belki w swoim oku nie dopatrzy się.OT CAŁA
NASZA NATURA.
Gość
#48 Wysłane : 8 listopada 2012 10:27:24(UTC)

ŻYCZLIWOŚĆ LUDZKA NIE ZNA GRANIC!!! Nastały takie czasy, że jeden drugiemu oczy by wydrapał lub też nóż wbił w plecy bez skrupułów, gdyby z tego tytułu nie spotkała nas kara więzienia!!!
Gość
#5 Wysłane : 8 listopada 2012 11:03:02(UTC)

Niestety ale nad tymi dziećmi nie ma kontroli. Nie mają zajęciaopieki. Plątają się całymi dniami a to po Brzesku, a to po Jasieniu i innych miejscowościach. Myślę, że sprawę należy zgłosić na policję, do starostwa lub kuratorium. Coś z tym muszą zrobić bo szkoda tych dzieci !!! O zmarnowanych pieniądzach na ich wychowanie i edukację nie wspomnę.

Miałam kontakt z DD Jasień przy okazji odbywanych praktyk studenckich, które miło wspominam podobnie jak dzieciaki i kadrę. Jestem pełna podziwu i szacunku dla pracy tych ludzi. Nie każdy mógłby tam pracować. Praca tam nie jest łatwa a oni w kilka godzin ogarniają tyle rzeczy na raz. Nawał obowiązków niesamowity. Jeśli chodzi o dzieci to są różne podobnie jak problemy ale wystarczy je bliżej poznać, nawiązać pozytywny kontakt, okazać trochę życzliwości i dobrego serca i jest z nimi inna rozmowa.
Gość
#49 Wysłane : 8 listopada 2012 11:21:00(UTC)

Nie rozumiem o co ta cała awantura ! Być może ktoś rozpoczął wątek w trosce o bezpieczeństwo dzieci pozostających bez opieki dorosłych, a ktoś poprowadził go w innym kierunku doszukując się podtekstów ukrytych między wierszami. Analizując to wszystko to trochę dziwię się wszystkim: rodzicom, opiekunom, wychowawcom, nauczycielom ich lekkomyślności podczas opieki nad nieletnimi. Czytając przepisy na ten temat to dziecko/dzieci, które mamy pod swoją opieką może na nas ściągnąć niezłe kłopoty.
Gość
#31 Wysłane : 8 listopada 2012 11:41:44(UTC)

.. Na ile nasza kontrola jest możliwa, stosujemy ją, staramy się wyciągać konsekwencje wobec negatywnego zachowania, modyfikować zachowania itd!!! Tą powszechną dyscypliną powinno zająć się całe społeczeństwo, a co za tym idzie szereg przepisów i innych uregulowań!!!

Ktoś ze ogólno pojętego społeczeństwa zainteresował się tematem dyscypliny w miejscowym DD i został przez dyrekcję i wychowawców ośrodka zmieszany z błotem. Jeśli tak ma wyglądać współpraca to dziękuję bardzo. ThumbDown
Gość
#33 Wysłane : 8 listopada 2012 12:18:10(UTC)

Ktoś ze ogólno pojętego społeczeństwa zainteresował się tematem dyscypliny w miejscowym DD i został przez dyrekcję i wychowawców ośrodka zmieszany z błotem. Jeśli tak ma wyglądać współpraca to dziękuję bardzo. ThumbDown

To zainteresowanie to w trosce o biedne dzieci, wychowawców czy też ogólnie placówką? Wypowiadamy się grzecznie i kulturalnie nikogo nie obrażając.... i nie dyrekcja lecz wychowawcy Szanowny Rozmówco!!! Przyjdź i pokaż nam praktycznie tą dyscyplinę w Twoim wydaniu a my będziemy się przyglądać efektom zamiast w innych miejscach się dokształcać! Przedstaw ten swój "złoty środek wychowawczy" gdyż my takiego nie znamy. Przez puste słowa praktyki się nie nauczymy!!! Na forum raczej współpraca nie jest możliwa więc przyjdź w ramach wolontariatu chociaż na 6 godzin (myślę że nasza Dyrekcja będzie otwarta na współpracę) i nam pokażesz i spróbujesz swoich sił!!! Jak spróbujesz to sam ocenisz ile z tego Twojego gadania udało się zrealizować i może nawet nam pomożesz i czegoś cennego się nauczymy!!!

W czym Wy właściwie macie problem? Bo ja nie widzę problemu w tym, że ktoś z wychowawców zwolnił pełnoletnią wychowankę ze znajomymi do Brzeska bo nie mamy takiego nakazu aby więzić dzieci!!! Jeśli wychodzi to sami decydujemy czy może wyjść a następnie orientujemy się gdzie i z kim wychodzi!!!
To wreszcie nasze dzieci mogą wychodzić czy nie? Załóżcie nam kraty w oknach to się zamkniemy i odizolujemy dzieci od tych "niby normalnych". Naprawdę nie rozumiem w czym tu problem.... wychowanek spaceruje po mieście.... Nie jesteśmy zakładem zamkniętym! A co robili tam inni, że go widzieli?!

Jeśli są jakieś wątpliwości to telefon DD Jasień jest dostępny 24 h,można znaleźć w internecie, zawsze można zadzwonić i interweniować a nie pisać bzdury na forum!!! Ktoś kto nie pracował w Domu Dziecka nie ma pojęcia z czym to się je a śmie się wypowiadać!!!
My nie wtrącamy się w cudzą działkę i nie wypowiadamy się na forum w sprawach co do których nie jesteśmy kompetentni!!!
Gość
#32 Wysłane : 8 listopada 2012 12:33:27(UTC)

Ze zwolnienia wychowanka na miasto czy innych niedociągnięć w naszej pracy możemy tłumaczyć się naszej Dyrekcji a nie "życzliwym obserwatorom" co to w trosce niby o dzieci wypisują na forum bzdury i to Dyrekcja jako nasz przełożony rozliczać nas będzie z naszej pracy!!!

To wszystko co mamy do powiedzenia!!! Zapraszamy do Jasienia w celu omówienia szczegółów współpracy bo na forum nie ustaliliśmy strategii postępowania, sposobów i metod do osiągnięcia maksymalnej dyscypliny o jakiej Rozmówco mówisz a taką najwyraźniej posiadasz!!!

Zawsze jesteśmy chętni do współpracy i życzliwi!!!

Pozdrawiamy i do zobaczenia!
Gość
#50 Wysłane : 8 listopada 2012 12:48:23(UTC)

PROSZĘ SOBIE RÓWNIEŻ PRZECZYTAĆ DOKŁADNIE KTO? KOGO? PIERWSZY WYMIESZAŁ Z BŁOTEM I TO NIESŁUSZNIE!!!

Skoro istniały obawy o bezpieczeństwo wychowanków trzeba było interweniować natychmiast bezpośrednio w trakcie tego "niby niebezpieczeństwa" podczas spaceru wychowanka na mieście!!! Niebezpieczeństwo grozi dziecku nawet w momencie gdy idzie do ubikacji czy pod prysznic, bo kto wie co może się wydarzyć...!!!
Błędne i bezsensowne koło tej dyskusji!!!
Gość
#51 Wysłane : 8 listopada 2012 12:54:27(UTC)

http://www.youtube.com/watch?v=bGcTsG6zxZs

Tyle do powiedzenia w temacie
Gość
#52 Wysłane : 8 listopada 2012 13:00:55(UTC)

Proszę przeczytać ze zrozumieniem (!) pierwszy wpis. Wyraźnie wg mnie jest mowa o osobie małoletniej czyli poniżej 18 roku życia.
PS Nie ma też żadnej daty, kiedy ten ktoś był widziany. Może nie odnosi się to do ostatnich dni.
Gość
#53 Wysłane : 8 listopada 2012 13:29:47(UTC)

Proszę przeczytać ze zrozumieniem (!) pierwszy wpis. Wyraźnie wg mnie jest mowa o osobie małoletniej czyli poniżej 18 roku życia.
PS Nie ma też żadnej daty, kiedy ten ktoś był widziany. Może nie odnosi się to do ostatnich dni.

Ten ktoś mógł być wtedy akurat na przepustce w domu rodzinnym i w tym czasie przebywać pod opieką swoich rodziców lub krewnych!!!A na czas przepustki do domu za zdrowie, życie i bezpieczeństwo odpowiadają rodzice lub osoby, którym zgoda przez Sąd została ustalona!!!

Inne nieletnie dzieci również przebywają same na mieście!!! Trzeba w związku z tym interweniować!!! Bo więcej na mieście jest tych nieletnich nie będących wychowankami!!! Więc duże pole do popisu i interwencji dla Szanownych zainteresowanych, gdyż ciężko będzie zidentyfikować ich wszystkich!!!
Skoro ten ktoś zna i widział naszego wychowanka to mógł od razu interweniować, wtedy byśmy ustalali czy został zwolniony, czy przebywa pod opieką rodziny, czy też samowolnie oddalił się z placówki!!! To tylko jeden telefon do Domu Dziecka i sprawa zaraz zostałaby wyjaśniona!!!
Gość
#54 Wysłane : 8 listopada 2012 13:31:35(UTC)

Ja również tyle w tym temacie mam do powiedzenia!!! Nic dodać, nic ująć!!!
Gość
#55 Wysłane : 8 listopada 2012 13:40:46(UTC)

Ja również tyle w tym temacie mam do powiedzenia!!! Nic dodać, nic ująć!!!

Pomyje wylane !
Gość
#56 Wysłane : 8 listopada 2012 13:44:02(UTC)

Pomyje wylane !

Skoro pomyje zostały wylane to świnie sobie pojedzą bo podobno lubią!!! Żałosne!!!
Gość
#57 Wysłane : 8 listopada 2012 13:50:31(UTC)

Skoro pomyje zostały wylane to świnie sobie pojedzą bo podobno lubią!!! Żałosne!!!

Wychowawco ! Jadem plujesz !
Gość
#58 Wysłane : 8 listopada 2012 14:13:29(UTC)

Wychowawco ! Jadem plujesz !

Mamy być wdzięczni za to, że wylewa się na nas pomyje? Gdy komuś brakuje argumentów to szuka dziury w całym!!!
Naprawdę przyjdźcie, zobaczcie, przyglądnijcie się jak wygląda praca w naszym domu, a my oprowadzimy, wyjaśnimy..... Wtedy będziecie oceniać!!!

NIE JESTEŚMY JADOWICI I NIE KĄSAMY ale gdy ktoś nas oczernia to będziemy się bronić tak jak każdy by postąpił w takiej sytuacji!!!

Od dawien dawna wiemy i czujemy to, że wielu ludzi nie jest i nigdy nie było przychylnych naszemu domowi z uwagi na jakieś stereotypy, uprzedzenia czy brak zrozumienia!!! Co jest przyczyną to sami sobie odpowiedzcie!!!Stąd też, te wszystkie komentarze na tym forum!!! Na co dzień nasze dzieci cały czas doświadczają tego, iż rodzice dzieci z tzw. normalnych rodzin bardzo często nie pozwalają swoim dzieciom przyjaźnić się z naszymi dziećmi jakby były inne, a w kwestii potrzeb ich pragnienia nie różnią się niczym od innych poza tym, że są bardziej niezaspokojone gdyż nie doświadczają uczucia miłości!!!

Syty głodnego nigdy nie zrozumie!!!
Gość
#59 Wysłane : 8 listopada 2012 14:56:48(UTC)

Mamy być wdzięczni za to, że wylewa się na nas pomyje?
NIE JESTEŚMY JADOWICI I NIE KĄSAMY ale ....

Bezstronnie rzecz ujmujac to zmieszałaś z błotem,kąsałaś każdego każdego kto miał inne zdanie niż Ty. Dostało się autorowi wątku, nauczycielom i innym. Racja jest jak d..a. Każdy ma swoją.
Gość
#60 Wysłane : 8 listopada 2012 15:18:03(UTC)

Bezstronnie rzecz ujmujac to zmieszałaś z błotem,kąsałaś każdego każdego kto miał inne zdanie niż Ty. Dostało się autorowi wątku, nauczycielom i innym. Racja jest jak d..a. Każdy ma swoją.

To nam jako pierwszym się dostało!!! A takiej pomocy dzieci nie oczekują!!! Znajdźcie odwagę do skonfrontowania swojej teorii z naszą rzeczywistością!!! Bo teorię to my znamy, a w praktyce bywa inaczej!!! To, że komuś czegoś nagannego nie wolno to ja wiem i mogę to powiedzieć, nakazać, przykazać itd. Tylko nie zawsze nasze pobożne życzenia się spełniają! Łatwiej powiedzieć niż zrobić!!! Dlatego wszystkich chętnych, pouczających zapraszamy wiec skorzystajcie z zaproszenia i będzie okazja do przekazania sobie cennej wiedzy i doświadczeń!!!
Staram się tylko odpowiadać argumentami na wypowiedzi Rozmówców!!! Staram się również nie wkraczać w cudze kompetencje na których się nie znam!!! Proszę dokładniej czytać wypowiedzi!!! Każdy ma prawo do swoich racji ale ktoś kto nie zna schematu i zasad naszej pracy nie powinien oceniać naszej pracy nie przyglądając się jej od środka!!! Też mam różne własne opinie na różne tematy ale nie rzucam na ten temat hasła na forum!!! Jeśli coś mam do kogoś to po prostu mu o tym mówię w cztery oczy!!!

5 Strony<12345>
Skok do forum