logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

7 Strony123>»
Browar Okocim
Gość
#1 Wysłane : 8 listopada 2012 13:05:43(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
http://biznes.interia.pl...zamykac-browary,1860678

"
Rasmussen powiedział, że nie może jeszcze powiedzieć, które browary będą zamykane, ale na pewno tak się będzie działo.
"
Confused
Gość
#2 Wysłane : 8 listopada 2012 13:29:03(UTC)

Naucz się czytać ze zrozumieniem a nie szukaj sensacji.

"Przewidywane redukcje i zamykanie zakładów produkcyjnych w Europie Zachodniej ma rozpocząć się w 2013 roku i trwać do momentu poprawy sytuacji rynkowej."

Europą Zachodnią to my raczej nie jesteśmy....
Gość
#4 Wysłane : 8 listopada 2012 14:16:38(UTC)

Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
Naucz się czytać ze zrozumieniem a nie szukaj sensacji.

"Przewidywane redukcje i zamykanie zakładów produkcyjnych w Europie Zachodniej ma rozpocząć się w 2013 roku i trwać do momentu poprawy sytuacji rynkowej."

A w którym momencie, w pierwszym wpisie, jest zawarta sugestia, że Polska do Europa Zachodnia, a tym bardziej, że zamknięcia mają dotyczyć browarów w Polsce??? Flapper
Jak dla mnie tam jest tylko link i wycinek z teksktu
Gość
#3 Wysłane : 8 listopada 2012 14:26:58(UTC)

Bez znaczenia, które zakłady będą zamykane to zdanie ma ciekawą konstrukcję myślową. Założenie: firma zamyka zakład/fabrykę/oddział/itp. na czas aż poprawi się koniunktura, a zła koniunktura trwa powiedzmy 2-3 lata. Czy właściciel będzie trzymał zakład/fabrykę/oddział/itp. a)"pod parą" (maszyny, ludzi itd) czy też b) przebranżowi się lub c)pozbędzie się majątku?? Obstawiam kolejność c,b,a.
Gość
#6 Wysłane : 8 listopada 2012 22:02:45(UTC)

jakbyście mieli choć odrobinę woli sprawdzić informacje które wam media podają a nie przyjmować wszystko bezkrytycznie (szara maso, bez obrazy) to znaleźlibyście informację iż Polska jest jedynym krajem europejskim gdzie sprzedaż z browarów Carlsberga wzrosła we wzmiankowanym okresie, nawet w tym samym wywiadzie powiedział to przedstawiciel C.
suchy
#7 Wysłane : 8 listopada 2012 22:47:38(UTC)
suchy

Ranga: Advanced Member

jakbyście mieli choć odrobinę woli sprawdzić informacje które wam media podają a nie przyjmować wszystko bezkrytycznie (szara maso, bez obrazy) to znaleźlibyście informację iż Polska jest jedynym krajem europejskim gdzie sprzedaż z browarów Carlsberga wzrosła we wzmiankowanym okresie, nawet w tym samym wywiadzie powiedział to przedstawiciel C.

Co nie oznacza , że mamy pić piwko robione w Okocimiu
Gość
#10 Wysłane : 8 listopada 2012 23:48:58(UTC)

Originally Posted by: suchy Idź do cytowanego Wpisu

co pijesz twoja sprawa , nie pijesz tak samo, naprawde nierozumię twojego wpisu.
Gość
#11 Wysłane : 9 listopada 2012 00:07:18(UTC)

smakując piwa z wielu browarów to uważam że jednak Okocim jeszcze daje radę piwo smaczne.
Gość
#12 Wysłane : 9 listopada 2012 00:51:20(UTC)

To takie miłe, że ludzie z małego prowincjonalnego Brzeska przejmują się sytuacją w europie zach.Chybe że psy wietrzą miejscową sensację?Polak się cieszy jak drugiemu polakowi się noga powinie.
Gość
#8 Wysłane : 9 listopada 2012 08:18:58(UTC)

Originally Posted by: suchy Idź do cytowanego Wpisu

Już od pewnego czasu sam go nie kupuję, choć piję jak mnie poczęstują.
Teraz jest tyle innych lepszych browarów, zwłaszcza tych regionalnych że jest w czym wybierać.
Polecam przejść się do intermarche i sprawdzić co tam na półkach stoi, nie uważam się za smakosza ale moim skromnym zdaniem o niebo lepsze są (choć droższe) gniewosze np, albo łomża, a moim ulubionym jest niedostępne w Brzesku piwo z Olsztyna, z browaru Kormoran. Polecam pięcio chmielowe, albo dla smakoszy mocniejszych trunków krzepkie.
Gość
#13 Wysłane : 9 listopada 2012 08:33:05(UTC)

Założyłam wątek o tytule "Browar Okocim" bo informacja dotyczy właściciela miejscowego browaru. Nie szukam sensacji, ale informacja dotyczy pośrednio Brzesko więc umieściłam ją na forum. Dałam link do całej informacji więc nie można powiedzieć, że manipuluję nią. Wycięłam i zacytowałam fragment o braku decyzji, które imiennie zakłady będą zamykane. To, że określono teren Europy zachodniej dla mnie osobiście nic nie znaczy. Np. Włosi przenieśli produkcję Fiata Pandy do Włoch. Carlsberg jest właścicielem np. browaru we Wrocławiu a piwo Piast Wrocławski robiony jest ...... no gdzie??
Gość
#15 Wysłane : 9 listopada 2012 09:18:16(UTC)

W Brzesku, w każdym razie tu jest butelkowany.
Gość
#9 Wysłane : 9 listopada 2012 15:17:14(UTC)

niedostępne w Brzesku piwo z Olsztyna,.

Kupisz z łatwością, choć tanie nie jest, bodaj 4,50 butelka. Nie moge podać oficjalnie gdzie możesz kupić, abym nie był posądzony o kryptoreklamę, dlatego napiszę tak- ma je w ofercie ten sklep, który (jak głosi napis na reklamie) ma najlepsze wędliny w mieście.
Dadu
#16 Wysłane : 9 listopada 2012 21:25:28(UTC)

Ostatnio sprawdzałem na puszce Mocnego i OK i okazało się, że napoje te zawierają słód jęczmienny. Zastanawiam się czy brak informacji o chmielu oznacza, że tego składnika w tym napoju nie ma? W takim razie skąd ta goryczka? Mam pewne podejrzenia, ktoś kiedyś wspominał, że do tego rodzaju napojów można dodawać żółć. Ja nie kupuje nic czego dokładnie nie sprawdzę. Okocimia nie kupuje od czasu przejęcia przez Calsberg. Calsberg nawet nie smakuje jak piwo. Okocim też jest teraz bez wyrazu. Na Żywcu jak sprawdziłem w składzie jest chmiel. Niestety w popularnej Warce i Tyskim nie. Czas na lokalne browary i normalne piwo , a nie wyrób piwnopodobny.
Gość
#21 Wysłane : 9 listopada 2012 21:38:43(UTC)

Te wszystkie piwa powstają z jednego koncentratu, a jedyna róznica pomiędzy nimi to taka, że jedne rozpuszczają w proporcji 1:1000, drugie 1:1500.
I tyle.
pietia
#14 Wysłane : 9 listopada 2012 22:06:12(UTC)

Carlsberg jest właścicielem np. browaru we Wrocławiu a piwo Piast Wrocławski robiony jest ...... no gdzie??

Browar we Wrocławiu został zamknięty w 2003 roku przez Carlsberg. Piwo pod marką Piast produkowane jest od tego momentu w pozostałych trzech browarach należących do Carlsberga w Polsce czyli browary w Brzesku, Szczecinie i Sierpcu.
Łukasz
#17 Wysłane : 9 listopada 2012 22:44:38(UTC)

Originally Posted by: Dadu Idź do cytowanego Wpisu
Ostatnio sprawdzałem na puszce Mocnego i OK i okazało się, że napoje te zawierają słód jęczmienny. Zastanawiam się czy brak informacji o chmielu oznacza, że tego składnika w tym napoju nie ma? W takim razie skąd ta goryczka? Mam pewne podejrzenia, ktoś kiedyś wspominał, że do tego rodzaju napojów można dodawać żółć. Ja nie kupuje nic czego dokładnie nie sprawdzę. Okocimia nie kupuje od czasu przejęcia przez Calsberg. Calsberg nawet nie smakuje jak piwo. Okocim też jest teraz bez wyrazu. Na Żywcu jak sprawdziłem w składzie jest chmiel. Niestety w popularnej Warce i Tyskim nie. Czas na lokalne browary i normalne piwo , a nie wyrób piwnopodobny.

W każdym piwie jest chmiel, a właściwie nie szyszki chmielu tylko granulat i jest on dodawany w procesie warzenia.. Tak samo w każdym piwie jest słód jęczmienny czy to pilzeński czy palony czy monachijski kończąc na karmelowym.
antur
#5 Wysłane : 10 listopada 2012 15:55:13(UTC)
antur

W strategii Carlsberga Polska jest ulokowana w obszarze Europy Zachodniej. Poniżej link do info w tym temacie.

http://www.carlsberggrou.../NWE/Pages/default.aspx

W związku z projektem P1, o którym mówi Rasmussen, prezes Carlsberga, może dojść do redukcji również w Polsce. Ale jest bardzo mało prawdopodobne, aby redukcje związane z tym projektem dotknęły brzeskiego browaru.
Gość
#22 Wysłane : 10 listopada 2012 16:51:46(UTC)

Rację masz. Jak przyjdzie co do czego, to Duńczyk zamknie browar w Brzesku, a u nas zrobi albo rozlewnię albo tylko magazyny, oczywiście piwa wyprodukowanego w Danii.
Gość
#23 Wysłane : 10 listopada 2012 19:18:16(UTC)

Rację masz. Jak przyjdzie co do czego, to Duńczyk zamknie browar w Brzesku, a u nas zrobi albo rozlewnię albo tylko magazyny, oczywiście piwa wyprodukowanego w Danii.

Browar w Okocimiu jest mocno inwestowany , jako największy browar w Calrsberg Polska. milionowe inwestycje w rozwój zakładu nie miały by miejsca gdyby niebyło plan biznesu z kapitałem duńskim.
7 Strony123>»
Skok do forum