logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

2 Strony<12
jakość paliwa BP Brzesko
popik
#21 Wysłane : 10 lutego 2012 20:42:45(UTC)
Ranga: Member

wracałem kiedys z Nowego Sącza cos okolo 3 nad ranem i na bp stał bezckowóz CMC a tam paliwo nie jest piwrwszej jakosci a słuchy mnie doszły ze cmc i bp to stacje 2 braci ale moze sie myle
Gość
#24 Wysłane : 12 lutego 2012 11:52:20(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
paliwo to paliwo.po pierwsze nikt z was nie tankuje ropy, bo z ropy powstaje olej napędowy, który trafia do waszych "dieselków".ponadto BP nie produkuje w Polsce paliwa tylko zakupuje je od polskich producentów czyli lotosu, orlenu. najbliższa baza paliw jest na woli rzędzińskiej i najprawdopodobniej na brzeskich stacjach jest to samo paliwo albo z woli albo z trzebini ewentualnie z radzionkowa. polecam zmienić filtry przed zimą, zaopatrzyc sie w dobry akumulator i nowe świece a nie narzekać na paliwo.
Gość
#25 Wysłane : 12 lutego 2012 15:45:56(UTC)

a ja leje ropke od ruska i pali w te mrozy auto mam na dworze,zwykly diselek bez zadnych tam hd ciul wie ile km najechane i nie narzekam pomagam w odpalaniu tym nowoczesnym dieslom
Gość
#26 Wysłane : 13 lutego 2012 12:28:29(UTC)

a ja zatankowałem na statoil i zapalił mi się "check engine". po wyjechaniu pół baku tego dziadostwa zatankowałem rope na orlenie - kontrolka zgasła ! co wy tam panowie lejecie na tym statoil ? moze to i ropa,ale chyba z ucha
Gość
#27 Wysłane : 15 lutego 2012 07:23:05(UTC)

Ja tankowałam w zeszły czwartek paliwo na BP (benzyna) i pojechałam autem do pracy. Po 8 godzinach samochód nie odpalił i stał na parkingu aż do wczoraj. Od razu mówiłam że to z paliwem coś nie tak, ale wszyscy dookoła twierdzili że benzyna nie zamarza. Benzyna nie, ale woda w benzynie a i owszem. Wczoraj jak się autko zagrzało od słoneczka to zapaliło bez najmniejszego problemu. Więcej na tej stacji napewno nie zatankuję i wszyskim serdecznie odradzam.
Gość
#28 Wysłane : 18 lutego 2012 13:02:15(UTC)

Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
Ja tankowałam w zeszły czwartek paliwo na BP (benzyna) i pojechałam autem do pracy. Po 8 godzinach samochód nie odpalił i stał na parkingu aż do wczoraj. Od razu mówiłam że to z paliwem coś nie tak, ale wszyscy dookoła twierdzili że benzyna nie zamarza. Benzyna nie, ale woda w benzynie a i owszem. Wczoraj jak się autko zagrzało od słoneczka to zapaliło bez najmniejszego problemu. Więcej na tej stacji napewno nie zatankuję i wszyskim serdecznie odradzam.

Mam samochód z silnikiem Diesla i od samego początku tankuje się na Statoilu w Brzesku i nic mi się z paliwem nie dzieje nawet przy większych mrozach, tak jak kolega napisał wystarczy dbać o to aby wymienić filtr paliwa przed zima i zero problemów ( ja nie wymieniam bo autko pali a nie jest stare ma kilka lat ). Co do jakości paliwa na BP się nie wypowiem bo nie korzystam z ich stacji - tankuję się tylko na stacjach Statoil a jeśli nie ma takiej w pobliżu to Orlen
Gość
#29 Wysłane : 19 lutego 2012 01:44:26(UTC)

Co wam nie odpowiada? Nie zatankujecie na BP? Nie zrobicie zakupów w Biedronce? Nie pójdziecie do kina ani na kręgle?
A co wy sobie dziady jedne myślicie? Macie nie myśleć tylko korzystać... A to że się wam coś psuje? Takie życie.
Gość
#30 Wysłane : 22 lutego 2012 15:43:01(UTC)

Witam! Kilka dni przed falą mrozów postanowiłem zaopatrzyć się w dobre paliwo. Na Statoilu w Brzesku zapytałem o reklamowanego diesla arktycznego -40. Niestety nie posiadali. Pracownik zapewnił mnie, że Diesel Gold posiada temperaturę blokowania filtra paliwa -30 stopni więc się skusiłem... I to był błąd. Po pierwszej nocy z temperaturą wynoszącą około -20 (wg. kompa w samochodzie -19 wg traxelektronik na brzeskim rondzie przy gruncie -23) samochód przejechał ok kilometra i stanął... W efekcie końcowym sama parafina w filtrze paliwa... Syf. Tankowałem na Statoilu z... 5 lat. Tylko na tej sieci... Już nie będę. Mam żal do koncernu, że wprowadza klienta w błąd. Na stacji było paliwo, ale które nie zamarzało w -30 jak podał pracownik i reklamuje koncern, lecz w -20. (Co jest standardem w Polsce). Nie byłem jedyny... Nie wiem jak na innych okolicznych stacjach. Jedna z nich wywiesiła nawet informację dla klientów, że ich ropa zamarza w temperaturze -20. Przynajmniej szczerzy i uczciwi a nie jak złodzieje ze Statoila!!! Skandal!!!
Gość
#22 Wysłane : 24 lutego 2012 19:38:10(UTC)

Originally Posted by: popik Idź do cytowanego Wpisu
wracałem kiedys z Nowego Sącza cos okolo 3 nad ranem i na bp stał bezckowóz CMC a tam paliwo nie jest piwrwszej jakosci a słuchy mnie doszły ze cmc i bp to stacje 2 braci ale moze sie myle

Bzdura! Paliwo z cmc na Bp?? to, że własciciel ten sam nie znaczy ze daje swoje paliwo.
STIRI !
#23 Wysłane : 24 lutego 2012 23:20:06(UTC)
Ranga: Advanced Member

Bzdura! Paliwo z cmc na Bp?? to, że własciciel ten sam nie znaczy ze daje swoje paliwo.

Dokładnie . Umowa franczyzowa na 100 % zmusza na właściciela do korzystania z paliw sygnowanych danym znakiem
Igor
#31 Wysłane : 26 lutego 2012 14:08:48(UTC)
Ranga: Newbie

CMC to też firma transportowa, na stację BP nie musi przywozić paliwo cysterna z logiem BP. Poza tym, w okolicy mamy dwie rafinerie, Jedlicze i Trzebinia - zaopatrują się tam wszystkie okoliczne stacje, Orlen, BP, Statoil i inne.
Gość
#32 Wysłane : 26 lutego 2012 15:21:23(UTC)

Benzyna i olej napedowy produkowany jest w Płocku.

Wymienione przez ciebie rafinerie należą do grupy Orlen:
Trzebinia - bioestry i dodatki bio
Jedlicze - smary, utylizacja olejów odpadowych itp.

Dystrybucją paliw w Polsce zajmuje się Operator Logistyczny Paliw Płynnych. Najbliższa baza znajduje się w Woli Rzędzińskiej - 32 ha powierzchni magazynowej.

W takich bazach zajmują się m.in. dozowaniem dodatków firmowych umożliwiające dystrybucję paliw pod marka właściwą dla odbiorcy. ;)

Uzyskanie tych wszystkich informacji zajęło mi około 10 minut. Po co zmyślać jakieś teorie, skoro wszystkie informacje są dostępne.
Gość
#33 Wysłane : 26 lutego 2012 18:38:25(UTC)

Mnie wystarczy, ze wiem czyje to brzeskie BP jest. Nigdy tam nie zatankuje chocbym mial pchac. Nie dam (...) zarobic.
Gość
#35 Wysłane : 26 lutego 2012 22:13:14(UTC)

Witaj przyjacielu w klubie ;]. Chociażbym miał chodzić na piechotę to również tam nie zatankuje, a ni sobie kręgli nie poturlam. Wolę ganiać do Bochni.
Gość
#41 Wysłane : 27 lutego 2012 20:10:39(UTC)

WIDZE PANOWIE ZE MACIE STRASZNIE OKROJONE WIADOMOSCI ODNOSNIE PALIW. JESLI TANKUJECIE PO 20 ZŁ TO NIEDZIWCIE SIE ZE PALIWO WAM ZAMARZŁO A PO DRUGIE TANKUJCIE NA JEDNEJ STACJI A NIE TAM GDZIE WAM TYLKO GROSZA PUSZCZA (TRASA NA SACZ, CZY TARNÓW). JA TANKUJE OD 8 LAT TYLKO NA JEDNEJ STACJI I JESZCZE ANI RAZ PALIWO MI NIEZAMARZŁO TYM BARDZIEJ WASZE PROBLEMY MNIE SMIESZĄ.
POZDRAWIAM
Gość
#42 Wysłane : 27 lutego 2012 20:50:02(UTC)

Mam 14-to letniego diesla 1.9 TDI z przebiegiem 300 tys. Od 2 lat tankuje tylko ON Verva głównie w Jadownikach. Zawsze odpala, zero problemów!
Gość
#41 Wysłane : 28 lutego 2012 12:31:26(UTC)

Witam.(...) Ja mam gdzieś czyja to jest stacja,zależy mi tylko na tym aby paliwo jakie tankuje po tych cenach było dobre. Mam nowiutkiego diesla i po prostu nie chcę go spieprzyć jakimś szlamem. Ja wiem ,że niektórych diesle to i na rzepaku z biedronki pojadą, czy na opale - wam to nie robi różnicy ! Poczekam zatem ,aż kupicie nowe samochody,czego wam serdecznie życzę,i szlag je trafi jak zatankujecie szlam z wodą mieszany - czego nie życzę. Prosiłbym o wpisywanie tylko rzetelnych opinii ,stwierdzonych przypadków i.t.d. Jest to po to ,że jak będziemy zwracali uwagę na jakość i głośno pewne sprawy naświetlali to może panowie przestana chrzcić paliwo,a my będziemy pewni za co płacimy ! Ja wiem ,że podobno woda w Brzesku jest najdroższa w Polsce- już wiem zatem skąd te ceny na brzeskich stacjach.Niech jej po prostu nie dolewają,będzie taniej :) Pozdrawiam wszystkich którzy mieli problemy i łączę się z wami w bólu ! Ps. Wypisywanie skąd jest ropa i kto dodaje dodatki jest bezcelowe - wszyscy to wiemy. Interesuje mnie które stacje dodają coś od siebie.....Choćby przywiezli najlepszą ropę a właściciel rozcieńczy wodą,lub starymi przepracowanymi olejami efekt będzie jeden - w najlepszym wypadku wymiana filtra i czyszczenie układu zasilania - koszty,sami wiecie. Po prostu bądzmy czujni !
Gość
#37 Wysłane : 7 grudnia 2017 09:09:07(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
Mam 14-to letniego diesla 1.9 TDI z przebiegiem 300 tys. Od 2 lat tankuje tylko ON Verva głównie w Jadownikach. Zawsze odpala, zero problemów!

Ello Love Passat!Cool
2 Strony<12
Skok do forum